COACHING

Eigenlijk noem ik mezelf niet zo graag coach, omdat er zó veel coaches zijn die zó veel verschillende dingen doen. Toch gebruik ik het woordje hier op mijn website even, omdat '(ervarings-)deskundig ondersteuner en begeleider' nou eenmaal niet zo lekker schrijft.

(ervarings-) deskundige?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD, autisme, (atypische-) anorexia, ARFID, genderdysforie, en algemene psychische klachten. Daarnaast ben ik ook afgestudeerd neuropsycholoog en bijna afgestudeerd als basispsycholoog. Dat maakt dat ik een hele waardevolle combinatie aan kennis in huis heb: ik weet hoe het is om deze dingen zelf te hebben, ik heb de kennis van mijn opleiding, én ik weet hoe psychologen en behandelaren vaak aan het werk gaan. Zo heb ik een voet in de wereld van de ervaringsdeskundige, maar ook in die van de deskundigen :)

Ik heb gemerkt dat ik met deze combinatie van kennis een hele mooie ondersteuning kan bieden aan mensen wiens behoeften buiten het gewone zorgsysteem vallen. Zo zijn er mensen die geen echte behandeling of therapie (meer) nodig hebben, maar nog wel graag wat ondersteuning krijgen van iemand die begrijpt hoe het is om autistisch te zijn. Of er zijn bijvoorbeeld mensen die een eetstoornis behandeling krijgen, waarbij de behandeling niet (helemaal) aansluit bij hun autisme. Of andersom: de begeleiding die ze krijgen voor hun autisme vindt het moeilijk om te weten hoe ze kunnen helpen met hun eetproblemen. In die situaties kan ik een toevoeging zijn aan de behandeling die je al krijgt. Dat kan in individuele gesprekken, maar ik kan ook aansluiten in gesprekken met je behandel team.

Praktische informatie

  • momenteel werk ik alleen online. Dat betekent dat we onze gesprekken doen via videobellen. Op termijn hoop ik ook gesprekken op locatie te gaan doen, dat zal waarschijnlijk in Maastricht zijn

  • Ik ben geen behandelaar. Dat betekent dat ik je geen behandeling kan bieden voor psychische stoornissen zoals bijvoorbeeld een eetstoornis, want daarvoor ben ik niet bevoegd. Als in een kennismaking of in de loop van de gesprekken blijkt dat je tegen problemen aanloopt waarbij ik niet kan helpen, zal ik altijd aanraden om ook op zoek te gaan naar een passende behandeling. Ons traject kan dan gewoon doorlopen als je dat wenst, ik kan je ondersteunen op vlakken waar behandelaren vaak geen tijd of ruimte voor hebben

  • Mijn ondersteuning is dan ook geen typische therapie. Ik zal bijvoorbeeld regelmatig voorbeelden uit mijn eigen ervaringen gebruiken om bepaalde dingen aan je uit te leggen. We zullen ook geen vast behandelplan volgen dat na een bepaalde tijd klaar is. Natuurlijk kijken we samen naar wat jouw doelen zijn en hoe we daar naartoe kunnen werken, maar dat doen we volledig op jouw tempo.

  • Ondersteuning van mij kost 40 euro per gesprek van (ongeveer) een uur. Daarmee betaal je ook voor het werk dat ik buiten onze gesprekken doe: ik maak een kort verslagje van ieder gesprek zodat ik een goed overzicht houd van waar we aan werken, ik ben bereikbaar via whatsapp voor vlugge ondersteuning tussendoor, en ik lees me in over onderwerpen waar ik nog niet zo veel van weet. Gesprekken met mij worden helaas niet vergoed door de verzekering.

Kennis maken

Als je benieuwd bent of mijn ondersteuning wat voor jou zou kunnen zijn, dan kunnen we een kennismaking inplannen. Daarvoor vraag ik 15 euro. Daarvoor, of voor andere vragen, kan je me emailen op contact@evandenbranden.nl